Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierś kurczaka z fenkułem

Autor
A A A
  • Pierś kurczaka z fenkułem

    Fot. Paweł Kiszkiel

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pierś kurczaka z fenkułem - składniki:
Pierś kurczaka z fenkułem - sposób przygotowania: Umyte, osuszone i natarte solą i pieprzem mięso smażymy na gorącym oleju około 10 min. Fenkuła czyścimy, myjemy i kroimy na plasterki. Cebulę i ziemniaka obieramy i kroimy w kostkę. Usmażone mięso zawijamy w folię aluminiową, a na pozostałym ze smażenia tłuszczu dusimy około 15 minut warzywa, podlewając je rosołem. Przyprawiamy je solą i pieprzem i podajemy z mięsem.