Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kniszki z wątróbką lub groszkiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kniszki z wątróbką lub groszkiem - składniki:
Kniszki z wątróbką lub groszkiem - sposób przygotowania: Robimy farsze, starannie mieszając ich składniki. Rozgrzewamy piekarnik do 160°C. Robimy ciasto. W misce mieszamy ziemniaki, jajka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, cebulę, tłuszcz, sól i pieprz. Przekładamy masę na stolnicę i zagniatamy ciasto, aż stanie się gładkie. Dzielimy je na części, z których następnie toczymy kuleczki. Spłaszczamy je i w każdej robimy wgłębienie, w które nakładamy po pół łyżeczki farszu. Gotowe kniszki smarujemy jajkiem i układamy na natłuszczonej blasze lub folii do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor przez około 20 min.