Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ciastka zawijane z konfiturami
Ciastka zawijane z konfiturami - składniki:
Ciastka zawijane z konfiturami - sposób przygotowania:
Z masła, mąki, jaj, żółtek i drożdży wyrabiamy ciasto i rozwałkowujemy je na grubość ok. 3 mm. Następnie ciasto kroimy na kwadraty o boku 8-10 cm, każdy smarujemy konfiturami lub dżemem (pyszne z morelowym!), zawijamy trzykrotnie i układamy na blasze. Gdy ciastka podrosną, smarujemy je roztrzepanym jajkiem i pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku, aż nabiorą złotego koloru.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki