Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tabule z quinoą i figami
Tabule z quinoą i figami - składniki:
Tabule z quinoą i figami - sposób przygotowania:
Quinoę gotujemy do miękkości według instrukcji na opakowaniu. Figi i pomidory kroimy na małe kawałki, zioła i szalotki siekamy. Przygotowane składniki wkładamy do dużej salaterki, delikatnie mieszamy i skrapiamy sokiem z cytryny oraz oliwą. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Podajemy jako przystawkę. Potrawa będzie też dobrym dodatkiem do mięsa z grilla.
- 150 g quinoi (komosy ryżowej)
- 6 świeżych fig
- 3 pomidory
- 1 pęczek pietruszki
- 15 listków świeżej mięty
- 2 szalotki
- sok z 2 cytryn
- 6 łyżek oliwy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki