Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tort z białej czekolady
Tort z białej czekolady - składniki:
Tort z białej czekolady - sposób przygotowania:
Robimy spód: roztapiamy masło, mieszamy z ciastkami i wykładamy na posmarowaną masłem tortownicę. Wyrównujemy, zapinamy brzeg formy i wstawiamy do lodówki. Przygotowujemy masę czekoladową. Roztapiamy białą czekoladę na parze lub w mikrofalówce. Studzimy. Ubijamy na sztywno śmietanę. Do stopionej czekolady dodajemy najpierw 2 łyżki ubitej śmietany, mieszamy, następnie delikatnie łączymy z pozostałą śmietaną. Napełniamy masą tortownicę, równomiernie rozsmarowując krem na spodzie z ciastek. Wstawiamy do lodówki i czekamy, aż masa stężeje. W tym czasie przyrządzamy sos: składniki mieszamy w rondelku ze szklanką wody (250 ml), zagotowujemy, nie przerywając mieszania. Gotujemy, aż sos zrobi się gęsty i gładki. Wyjęty z lodówki tort dekorujemy kropelkami ostudzonego sosu, resztę ponownie podgrzewamy i podajemy na ciepło w oddzielnej miseczce.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki