Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Marchewkowe spaghetti
Marchewkowe spaghetti - składniki:
Marchewkowe spaghetti - sposób przygotowania:
Marchewki myjemy i kroimy w słupki. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Na 5 minut przed końcem gotowania wrzucamy obrane i umyte marchewki. Cebulę obieramy, kroimy w drobniutką kosteczkę i dusimy na gorącym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora (obranego ze skórki). Następnie dodajemy rosół i dusimy kolejne 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem cayenne. Makaron z marchewką odcedzamy, zostawiając nieco wywaru, który dodajemy do cebuli z pomidorami, i tak powstałym sosem polewamy makaron. Całość posypujemy natką i parmezanem.
- 2 średnie marchewki
- 60 g makaronu spaghetti
- 1 cebula
- 1/2 łyżeczki oleju
- 1 pomidor
- 4 łyżki rosołu
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka startego parmezanu
- pieprz cayenne
- sól
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki