Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sushi maki z gorgonzolą i orzechami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sushi maki z gorgonzolą i orzechami - składniki:
Sushi maki z gorgonzolą i orzechami - sposób przygotowania: Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Lekko przestudzonym pokrywamy płatki nori. Gorgonzolę kroimy mokrym nożem w cienkie płatki i układamy je na ryżu. Na nich kładziemy listki rukoli. Za pomocą folii plastikowej odwracamy wszystko tak, aby na wierzchu był płatek nori. Posypujemy go lepkimi od syropu, posiekanymi orzechami, a następnie zawijamy w rulon, tak aby ryż znalazł się na wierzchu. Kroimy w plastry o szer. 2 cm. Serwujemy z chrzanem wasabi, sosem sojowym i imbirem.