Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Frittata z pomidorami, tymiankiem i salami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Frittata z pomidorami, tymiankiem i salami - składniki:
Frittata z pomidorami, tymiankiem i salami - sposób przygotowania: Podsmażamy na oliwie salami, następnie wrzucamy posiekany tymianek, pokrojone w kostkę pomidory i groszek. Smażymy kilka minut, mieszając, aż pomidory lekko się rozpadną, a salami będzie chrupiące. Wbijamy kolejno jajka (można też wcześniej roztrzepać je w miseczce). Smażąc, poruszamy patelnią, aby jajka równomiernie się ścięły. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli pod koniec smażenia wierzch frittaty będzie płynny, wstawiamy patelnię do piekarnika (temperatura 180°C). Zapiekamy do chwili, aż wierzch się zetnie. Posypujemy serem i podajemy z bagietką.

Informacje o Frittata z pomidorami, tymiankiem i salami

  • Co zrobić z resztkami jedzenia? Oto 5 prostych przepisów

    Co zrobić z resztkami jedzenia? Oto 5 prostych przepisów

    powodzeniem sprawdzi się również jako drugie śniadanie. My polecamy z salami i pomidorami, ale ty możesz zrobić po swojemu: z wędzoną rybą, kozim serkiem, albo tofu. Frittata z pomidorami, tymiankiem i salami 3 łyżki oliwy kilka plasterków salami 4 gałązki świeżego tymianku 1 czerwony pomidor kilka

  • Dania z jednej patelni - proste i pyszne

    Dania z jednej patelni - proste i pyszne

    zapakować oddzielnie w folię aluminiową. A może frittata w wersji mięsnej? Nie musisz wykorzystywać salami - może być dowolna wędlina (np. twoja ulubiona kiełbasa czy chorizo). Frittata z pomidorami, tymiankiem i salami 3 łyżki oliwy kilka plasterków salami 4 gałązki świeżego tymianku 1 czerwony