Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sorbet różany
Sorbet różany - składniki:
Sorbet różany - sposób przygotowania:
Miód rozpuszczamy w gorącej herbacie. Studzimy. Mieszamy z sokiem, likierem, wodą różaną. Wlewamy do plastikowego pojemnika, wstawiamy do zamrażalnika i mrozimy przez 2-2,5 godziny, mieszając co 15-20 minut, ażeby masa zachowała konsystencję zmrożonego śniegu. Sorbet podajemy z różaną konfiturą, udekorowany płatkami róż.
- 1 łyżka płynnego miodu
- 1 szklanka zaparzonej i przecedzonej zielonej herbaty
- 1 szklanka soku jabłkowego
- 100 ml miętowego lub cytrynowego likieru
- 1/4 szklanki wody różanej
- 2-3 łyżeczki konfitury różanej
- płatki róży do dekoracji
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki