Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ryż z tuńczykiem i jajkiem

Autor
A A A
  • Ryż z tuńczykiem i jajkiem

    Fot. Marcin Klaban

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Ryż z tuńczykiem i jajkiem - składniki:
Ryż z tuńczykiem i jajkiem - sposób przygotowania: Gotujemy ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu, tak aby był sypki. Odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy kukurydzę z tuńczykiem. Dodajemy ryż, wbijamy jajko, cały czas mieszając, aby dobrze wymieszało się z pozostałymi składnikami. Kiedy jajko się zetnie, wrzucamy pokrojone pomidorki, smażymy przez minutę, doprawiamy solą i pieprzem.
Faszerowane jaja w skorupkach