Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kanapka z chrupiącym boczkiem i jajkiem
Kanapka z chrupiącym boczkiem i jajkiem - składniki:
Kanapka z chrupiącym boczkiem i jajkiem - sposób przygotowania:
Pieczywo opiekamy w tosterze. Jajko smażymy jak sadzone, tyle że z obu stron. Na osobnej patelni podsmażamy boczek przez 1-2 min. Dodajemy ocet balsamiczny oraz miód i smażymy tak długo, aż całość się skarmelizuje, a boczek będzie chrupki. Jajko oraz boczek kładziemy na toście i mocno dociskając, przykrywamy drugą kromką.
- 2 kromki pieczywa tostowego
- 1 jajko
- 3-4 plasterki boczku (najlepiej włoskiej pancetty)
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka jasnego miodu
Faszerowane jaja w skorupkach
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki