Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Figi słodko-kwaśne

Autor
A A A
  • Figi słodko-kwaśne

    Fot. Artur Tarkowski

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Figi słodko-kwaśne - składniki:
Figi słodko-kwaśne - sposób przygotowania: Figi wkładamy do wysterylizowanego słoika. Zalewamy je octem, tak aby pokrył owoce. Następnie dodajemy cukier i przyprawy, mocno zakręcamy słoik i wstrząsamy, żeby składniki równomiernie się rozłożyły. Przechowujemy w lodówce. Aby figi zmiękły i się "przegryzły" potrzebują przynajmniej tygodnia. Doskonałe jako przystawka, dodatek do mięs, a drobno pokrojone - jako składnik sałatek.