Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Eskalopki cielęce

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Eskalopki cielęce - składniki:
Eskalopki cielęce - sposób przygotowania: Smażymy kotleciki na maśle z oliwą. Wyjmujemy i doprawiamy. Na tym samym tłuszczu smażymy posiekane szalotki oraz dość drobno pokruszone suszone grzyby. Na talerzu układamy eskalopki i przykrywamy grzybami. Voila!

Informacje o Eskalopki cielęce

  • Świeże figi

    Świeże figi

    do ciekawszych należy wykorzystanie tych owoców do produkcji wina i bardzo poszukiwanego octu winnego. Eskalopki cielęce 6 eskalopek cielęcych 6 dojrzałych fig 3 plasterki szynki parmeńskiej 2 łyżki porto 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy sól, pieprz

  • Jajko Columbo

    Jajko Columbo

    (sos cebulowy), oeufs en gelée (jajka w galarecie), champignons farcis au crabe (grzyby z krabami w sosie beszamelowym) i foie gras. Porucznik zaprasza największego w świecie krytyka kulinarnego na kolację. Przygotowuje eskalopki cielęce, które jego ojciec przyrządzał

  • Rozmaryn

    dużo aromatycznych olejków, idealnie nadaje się do tworzenia szybkich sosów. Po usmażeniu mięsa na patelni (eskalopki cielęce, schabowe, befsztyki) odlewamy nadmiar oliwy, wrzucamy gałązki rozmarynu, zalewamy czerwonym winem i gotujemy, odskrobując z dna przypalonki. Zioło

  • Słona gruszka

    zrumień plastry gruszki z gałązkami rozmarynu, podlej rosołem i odparuj, usuń zioła i podaj gruszki posypane grubo mielonym pieprzem. Oba przepisy pasują do pieczonego schabu. Jeżeli masz w planie eskalopki cielęce, to nie od rzeczy będzie sos ze śmietanki z rozpuszczoną gorgonzolą. Usmażone eskalopki