Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ciabatta z pieczoną kaczką, oscypkiem i żurawiną

Autor
A A A
  • Ciabatta z pieczoną kaczką, oscypkiem i żurawiną

    Fot. Marcin Klaban / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

    Ilość osób: dla 2 osób

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ciabatta z pieczoną kaczką, oscypkiem i żurawiną - składniki:
Ciabatta z pieczoną kaczką, oscypkiem i żurawiną - sposób przygotowania: Nacinamy w kratkę skórę kaczki, a następnie skórą do dołu smażymy przez 5 min na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu), sukcesywnie odlewając wytapiający się tłuszcz, który później możemy wykorzystać do pieczenia ziemniaków. Następnie pieczemy filet w temp. 160°C przez 30 min. Kroimy solidne kromki chleba, kładziemy na nich cienko pokrojone plasterki kaczki, oscypek, żurawinę i rukolę.