Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Babeczki z cukinii

Autor
A A A
  • Babeczki z cukinii

    Fot. Agata Jakubowska / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

    Ilość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Babeczki z cukinii - składniki:
Babeczki z cukinii - sposób przygotowania: Ziemniaki gotujemy w łupinach, obieramy, robimy purée. Cebule lekko podduszamy na oliwie, dodajemy pokrojone cukinie, przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, dodajemy posiekaną natkę i dusimy 10 min. Mieszamy uduszone warzywa z purée z ziemniaków. Dodajemy tartą bułkę, ricottę, rozkłócone jajka. 4 foremki do zapiekanek smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą. Wlewamy masę do foremek, pieczemy w temperaturze 180oC przez 30 min. Podajemy babeczki na dużych plastrach świeżego pomidora.