Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Antrykot z ziemniakami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Antrykot z ziemniakami - składniki:
  • 8 średnich ziemniaków
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 2 kawałki antrykotu po 200-250 g każdy (najlepiej z kością)
  • sól
  • pieprz do smaku
  • 4 łyżki oliwy
Antrykot z ziemniakami - sposób przygotowania: Ziemniaki szorujemy, pozostawiając skórkę, i kroimy w półtalarki. Układamy na posmarowanej oliwą blasze, posypujemy posiekanym czosnkiem oraz rozmarynem, skrapiamy oliwą i pieczemy 40-50 minut w temperaturze 200°C. Mięso solimy, nacieramy oliwą i obsmażamy po 5 minut z każdej strony. Doprawiamy pieprzem i podajemy z pieczonymi ziemniakami.

Informacje o Antrykot z ziemniakami

  • Antrykot

    . Zobacz także: Antrykot jagnięcy w ziołowej skórce Antrykot z ziemniakami Stek z antrykotu i wiosenne warzywa z grilla Antrykot sous vide z sosem aromatyzowanym trybulą