Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Bagietka z szynką, pieczarkami i rukolą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Bagietka z szynką, pieczarkami i rukolą - składniki:
  • 2 długie bagietki
  • 12 średniej wielkości pieczarek
  • 1 pęczek rukoli
  • 20 dag szynki surowej wędzonej (np. wędzonka krotoszyńska)
  • oliwa o smaku truflowym
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • pieprz
Bagietka z szynką, pieczarkami i rukolą - sposób przygotowania: Bagietki kroimy na 3 kawałki, a potem jeszcze raz na pół Pieczarki oczyszczamy, kroimy w cienkie talarki, rukolę myjemy i osuszamy. Pieczarki i rukolę przyprawiamy w misce oliwą truflową, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Bagietki grillujemy tylko od strony miękiszu, kładziemy na nich rukolę z pieczarkami, a na wierzchu plasterki szynki.