Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Bakłażany z czosnkiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Bakłażany z czosnkiem - składniki:
Bakłażany z czosnkiem - sposób przygotowania: Bakłażany myjemy i kroimy w cienkie plastry, a następnie grillujemy je na patelni grillowej lub smażymy na patelni teflonowej i odstawiamy. Suszone pomidory kroimy w paseczki. W misce mieszamy plastry bakłażana, suszone pomidory i odcedzony czosnek. Z reszty składników robimy marynatę - mieszamy je, ubijając widelcem. Warzywa zalewamy marynatą i dokładnie mieszamy, a następnie przekładamy je do słoików, wlewając na koniec także marynatę. Słoiki wstawiamy do lodówki na dwa dni. Wyśmienite jako przekąska z krakersami, chlebkiem pita lub jako dodatek do kanapek.
Idealne dla kulinarnych architektów - wieżyczki z bakłażanów a'la moussaka

Informacje o Bakłażany z czosnkiem