Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krem mokka

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Krem mokka - składniki:
Krem mokka - sposób przygotowania: Mąkę rozpuszczamy w zimnym mleku, wlewamy do garnka. Dodajemy powoli kawę i cukier puder, ciągle mieszając. Zagotowujemy, pozostawiamy 2-3 min na ogniu. Dodajemy wanilię i startą czekoladę. Mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Wlewamy do małych foremek i studzimy. Wkładamy do lodówki, wyjmujemy na krótko przed podaniem. Możemy udekorować bitą śmietaną.

Informacje o Krem mokka

  • Wszystkie smaki kawy

    Wszystkie smaki kawy

    średnim ogniu). Oprószamy mąką, smażymy kolejne 2-3 minuty, ciągle mieszając. Wlewamy wino i kawę, zagotowujemy i wkładamy mięso. Solimy, pieprzymy, gotujemy godzinę na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Podajemy gorące, z dodatkiem gotowanej czarnej fasoli. Krem mokka z

  • Świąteczne stoły Europy od A do Z

    Świąteczne stoły Europy od A do Z

    . B - Belgia Na wigilijnym stole w Belgii zwykle ze świecą można szukać potraw postnych. Panuje dowolność i różnorodność - ostrygi i homary obok indyka i drożdżowej baby z kremem mokka. Po pasterce Belgowie jadają bouguettes - danie podobne do kutii, do którego zamiast maku