Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ślimaki zapiekane w pieczarkach
Ślimaki zapiekane w pieczarkach - składniki:
Ślimaki zapiekane w pieczarkach - sposób przygotowania:
Nóżki pieczarek odcinamy i wyrzucamy (lub wykorzystujemy w innej potrawie); kapelusze podsmażamy na łyżce masła. Resztę masła ucieramy na zimno z serem, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy posiekaną natkę i zmiażdżony czosnek. Na dno każdej pieczarki kładziemy trochę sera z dodatkami, na to ślimaka (jeśli są mrożone, trzeba je wcześniej rozmrozić) i po wierzchu rozprowadzamy resztę masy serowej. Zapiekamy przez 5 min w 220°C.
- 6 pieczarek kremowych (lub innych
- o dość sporych kapeluszach)
- 3 łyżki masła
- 20 g ementalera 6 ślimaków (mrożone lub z puszki nieprzyprawione)
- dodatki sól
- pieprz
- natka pietruszki
- czosnek
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki