Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa z kaczki po angielsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa z kaczki po angielsku - składniki:
Zupa z kaczki po angielsku - sposób przygotowania: Kaczkę dzielimy na cztery części i wykrawamy, o ile to możliwe, cały tłuszcz. Nacieramy ją z zewnątrz tymiankiem, białym pieprzem, solą i zostawiamy na jakio czas. Kawałki kaczki razem z pokrojonymi w plasterki warzywami i ziołami wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, dodajemy maggi, zagotowujemy. Zbieramy szumowiny i gotujemy 1,5 godz, tak aby zupa tylko "mrugała". Miękkie mięso obieramy ze skóry, oddzielamy od kooci i kroimy w paski. Skrapiamy posłodzonym sokiem z pomarańczy. Zupę z kaczki odtłuszczamy, przecedzamy i zagotowujemy. Podajemy posypaną natką, z mięsem zamarynowanym w soku, do ugotowanych ziemniaków.