Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pieczeń wieprzowa

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pieczeń wieprzowa - składniki:
Pieczeń wieprzowa - sposób przygotowania: Ponacinaj w kratkę tłustą skórkę na mięsie. Posiekany czosnek utrzyj z łyżeczką soli, kminkiem i zmiażdżonymi jagodami jałowca. Szynkę natrzyj tą mieszaniną, zasznuruj bawełnianą nicią, zawiń w folię i włóż na noc do lodówki. Następnie wyjmij, posmaruj podgrzanym dżemem porzeczkowym, posyp grubo mielonym pieprzem, pokruszonym listkiem laurowym, odrobiną cynamonu i chili. Ułóż w brytfannie, podlej sokiem jabłkowym. Obok połóż obrane i pokrojone na połówki cebule. Piecz 1,5 godziny w temp. 180°C. Po 30 minutach pieczenia odwróć mięso, obłóż je obranymi jabłkami pokrojonymi na ćwiartki. Polej sosem z dna naczynia. Gdy mięso lekko się przyrumieni, przykryj je folią aluminiową i dopiecz.

Informacje o Pieczeń wieprzowa

  • Jaki jest najwspanialszy smak na świecie?

    Jaki jest najwspanialszy smak na świecie?

    Najwspanialszy smak na świecie. Pieczeń wieprzowa z puree ziemniaczanym Ilość porcji: 6 Czas przygotowania: 20 minut / Czas pieczenia: 80 minut Składniki: 1,5 kg szynki wieprzowej 1 pęczek włoszczyzny (marchew, seler, por, korzeń pietruszki) 2 łyżki Przyprawy

  • Wieprzowina w kilku odsłonach

    Wieprzowina w kilku odsłonach

    ulatniać się para. Piecz 10 minut, a potem zmniejsz temperaturę do 200°C. Piecz jeszcze 20 minut, aż ciasto będzie złote. Uwaga: zapiekankę można także przyprawić na ostro, wszystko zależy od upodobań. Pieczeń wieprzowa w ciemnym piwie - składniki : * 2 kg wieprzowiny w kawałku * sól * pieprz * 3

  • Mięsa pełne aromatu

    Mięsa pełne aromatu

    , jak i kiszona, np. z dodatkiem grzybów lub suszonych śliwek). Jeśli nie jesteś amatorem kminku, możesz pominąć jego dodatek. Pieczeń wieprzowa po kaszubsku 2 kg wieprzowiny od szynki 1-2 cebule kminek majeranek sól pieprz smalec 1 łyżka mąki Skórkę mięsa ponacinaj w kratkę, natrzyj kminkiem

  • Smaczne wspomnienia z Oktoberfest

    Smaczne wspomnienia z Oktoberfest

    przyrumienią. Przełóż kiełbaski do kapusty, przykryj naczynie i duś razem jeszcze 10 minut. Podawaj z pieczywem i musztardą. Smak mięsa wzbogaca dodatek ciemnego piwa oraz przypraw. Zobacz przepis na: Bawarska pieczeń wieprzowa Tak przygotowaną golonkę możesz podać z pieczonymi ziemniakami. Golonka z

  • Kuchnia prosto z kina - przepisy ze słynnych filmów

    Kuchnia prosto z kina - przepisy ze słynnych filmów

    wierzch połóż kawałek masła. Stek można podać z purée ziemniaczanym i szparagami ugotowanymi na parze. Pieczeń wieprzowa ciotki Petunii 2 porcje 500 g polędwicy wieprzowej 1 łyżeczka świeżego tymianku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu 2 łyżki klarowanego masła Polędwicę oczyść ze

  • Soczewica w roli głównej

    Soczewica w roli głównej

    pieczeni wieprzowej 8 dag smalcu lub masła 1 cebula 1 łyżeczka suszonego majeranku sól pieprz 1 jajko wytopiona słoninka lub boczek Umyj soczewicę, zalej zimną wodą, odstaw na godzinę lub półtorej. Zalej świeżą wodą, ugotuj. Posiekaną cebulę zeszklij na smalcu lub maśle. Przepuść przez maszynkę

  • Sycąca soczewica - mnóstwo możliwości!

    Sycąca soczewica - mnóstwo możliwości!

    kosteczkę i podsmażony boczek. Wegetarianie mogą dodać do niego obgotowaną i odciśniętą kiszoną kapustę lub pokrojone w plasterki i podsmażone grzyby (mogą być leśne lub pieczarki). Pierogi z soczewicą Ciasto: 80 dag mąki 1 jajko sól Farsz: 30 dag czerwonej soczewicy 30 dag pieczeni wieprzowej 8