Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Carpaccio wołowe z pesto z rukoli

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Carpaccio wołowe z pesto z rukoli - składniki:
Carpaccio wołowe z pesto z rukoli - sposób przygotowania: Oczyszczoną polędwicę przysmażamy i kroimy na jak najcieńsze plasterki. Rukolę płuczemy, osuszamy i odrywamy listki od łodyżek. Listkami posypujemy plastry wołowiny, a łodyżki umieszczamy w blenderze, razem z musztardą i sokiem pomarańczowym. Miksujemy, dodając odrobinę oliwy (musi się wytworzyć emulsja), doprawiając solą, pieprzem i miodem (lub cukrem). Gotowym pesto polewamy carpaccio. Potrawę możemy udekorować plasterkami czarnych oliwek i truskawek (na tę porcję 4 oliwki i 4 truskawki).
Tanie pesto z rukoli i pestek dyni. Gotowe w 3 minuty