Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Carpaccio wołowe z pesto z rukoli
Carpaccio wołowe z pesto z rukoli - składniki:
Carpaccio wołowe z pesto z rukoli - sposób przygotowania:
Oczyszczoną polędwicę przysmażamy i kroimy na jak najcieńsze plasterki. Rukolę płuczemy, osuszamy i odrywamy listki od łodyżek. Listkami posypujemy plastry wołowiny, a łodyżki umieszczamy w blenderze, razem z musztardą i sokiem pomarańczowym. Miksujemy, dodając odrobinę oliwy (musi się wytworzyć emulsja), doprawiając solą, pieprzem i miodem (lub cukrem). Gotowym pesto polewamy carpaccio. Potrawę możemy udekorować plasterkami czarnych oliwek i truskawek (na tę porcję 4 oliwki i 4 truskawki).
- 200 g polędwicy wołowej
- 2 garście rukoli
- 1/4 szklanki soku pomarańczowego
- 1 łyżeczka musztardy
- Dodatki:
- oliwa
- sól
- pieprz
- 1/2 łyżki odrobina cukru lub miodu
Tanie pesto z rukoli i pestek dyni. Gotowe w 3 minuty
Informacje o Carpaccio wołowe z pesto z rukoli
-
Przymrozić i pociąć
Carpaccio wołowe z pesto z rukoli (Dla 4 osób) 200 g polędwicy wołowej 2 garście rukoli 1/4 szklanki soku pomarańczowego 1 łyżeczka musztardy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki