Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kluski kładzione drożdżowe
Kluski kładzione drożdżowe - składniki:
Kluski kładzione drożdżowe - sposób przygotowania:
Mąkę przesiewamy. Drożdże rozcieramy z kilkoma łyżkami mleka, łyżką mąki oraz łyżką miodu i pozostawiamy do wyrośnięcia. Następnie łączymy z pozostałym mlekiem, mąką, miodem i jajkami, dodajemy sól i dokładnie wyrabiamy, dodając pod koniec wyrabiania roztopione masło i wino, ponownie pozostawiamy do wyrośnięcia. Metalową łyżką maczaną w gorącej wodzie kładziemy podłużne kluski na wrzącą, posoloną wodę z dodatkiem tłuszczu. Po ugotowaniu odcedzamy, przelewamy gorącą wodą. Podajemy polane tłuszczem.
Szybkie kluski - cóż, że ze Śląska
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki