Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Filet z łososia z marchewką

Autor
A A A
  • Filet z łososia z marchewką

    Fot. Paweł Kiszkiel

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Filet z łososia z marchewką - składniki:
Filet z łososia z marchewką - sposób przygotowania: Filet z ryby myjemy i osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem. Marchew czyścimy i myjemy. Pory czyścimy, myjemy i kroimy w krążki. Tak przygotowane warzywa dusimy na rozgrzanym maśle.  Przyprawiamy je solą i pieprzem, podlewamy rosołem, dodajemy musztardę i dusimy ok. 10 minut. Na podduszonych warzywach układamy rybę i dusimy kolejne 10 minut. Przed podaniem możemy posypać natką.