Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym - składniki:
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym - sposób przygotowania:
Cebulę smażymy na oleju na złoty kolor. Dodajemy grzyby i smażymy 5 minut, mieszając i doprawiając solą oraz pieprzem. Ostudzone grzyby siekamy. Brukselkę myjemy, oddzielamy listki i blanszujemy przez 2 minuty w gotującej się, lekko posłodzonej i osolonej wodzie. Następnie wyławiamy i osuszamy na sitku. Na oleju obsmażamy polędwiczkę ze wszystkich stron, solimy i wstawiamy na 8 minut do piekarnika nagrzanego do 160°C. W tym czasie obsmażamy na maśle przez 3 minuty plasterki czosnku oraz listki brukselki, doprawiając gałką. Na drugiej patelni mieszamy śmietanę z grzybami, doprowadzamy do wrzenia. Usmażoną polędwiczkę kroimy w ukośne plastry, polewamy sosem grzybowym i obkładamy listkami brukselki.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki