Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ziemniaki z krewetkami
Ziemniaki z krewetkami - składniki:
Ziemniaki z krewetkami - sposób przygotowania:
Krewetki osączamy z zalewy (zalewę zachowujemy) i dusimy przez moment na jednej łyżce masła. Oddzielnie, na pozostałym maśle, smażymy pokrojone grzyby. Sos śmietanowy doprawiamy zalewą z krewetek. Obrane ziemniaki pieczemy w piekarniku do miękkości (ok. godziny). Gdy ostygną, ścinamy wierzch i wydrążamy miąższ (można go użyć do innej potrawy). Wydrążone bulwy układamy w brytfannie lub w rondlu. Do każdego ziemniaka wlewamy łyżkę sosu śmietanowego. Krewetki i grzyby mieszamy z resztą sosu (kilka łyżek zostawiamy) oraz z mąką, doprawiamy solą i napełniamy tą masą ziemniaki. Wierzch każdej faszerowanej bulwy polewamy resztą sosu. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy, aż sos się zrumieni. Podajemy na gorąco.
Pyszne ziemniaczki w skorupkach
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki