Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Cinghiale in umido
Cinghiale in umido - składniki:
Cinghiale in umido - sposób przygotowania:
Dziczyznę dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Przygotowujemy marynatę: obieramy i lekko miażdżymy czosnek, cebulę obieramy i kroimy w grube talarki, marchewki i seler oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki. Wkładamy mięso do ceramicznego naczynia, przykrywamy jarzynami i ziołami, polewamy winem (zostawiamy ok. 200 ml). Odstawiamy mięso na noc. Po wyjęciu z marynaty podsmażamy je na oliwie, tak aby wypuściło cały sok, lecz się nie zrumieniło. Miksujemy jarzyny i zioła z marynaty, dodajemy do mięsa i smażymy na złoty kolor. Dolewamy resztę wina i mieszamy, aż odparuje. Przyprawiamy. Dodajemy pomidory i dusimy 2-2,5 godziny na małym ogniu. Serwujemy z polentą lub purée z ziemniaków.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki