Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sola w pomarańczach

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sola w pomarańczach - składniki:
Sola w pomarańczach - sposób przygotowania: Czosnek drobno siekamy i mieszamy z sokiem cytrynowym. Cebule obieramy i ścieramy na grubej tarce. Rybę oprószamy solą i pieprzem, nacieramy czosnkiem i odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę. 2 pomarańcze kroimy na cienkie plasterki, usuwając skórki, i rozkładamy na filetach. Rolujemy je razem z rybą, spinając wykałaczką. Układamy rybę i grube plastry pozostałej pomarańczy w natłuszczonej formie. Polewamy sokiem z pomarańczy, posypujemy cebulą. Pieczemy 25-35 min w 190°C, polewając sosem z pieczenia. Polewamy śmietaną. Podajemy z ryżem.

Informacje o Sola w pomarańczach

  • Cytrusowe menu dnia ze słodko-ostrą sałatką

    Cytrusowe menu dnia ze słodko-ostrą sałatką

    chilli 4 pomarańcze 150 g sera typu feta 4 gałązki świeżego tymianku Sos: 2 łyżki miodu lipowego 2 łyżki oliwy sok z cytryny kawałek startego świeżego imbiru (o wielkości ok. 1 x 1 cm) drobno posiekana papryczka chilli szczypta soli Obieramy pomarańcze i oczyszczamy z błon. Następnie kroimy

  • Lekko pikantnie czy bardzo ostro? Papryczki pełne mocy

    Lekko pikantnie czy bardzo ostro? Papryczki pełne mocy

    świeżego imbiru (o wielkości ok. 1 x 1 cm) drobno posiekana papryczka chilli szczypta soli Obieramy pomarańcze i oczyszczamy z błon. Następnie kroimy każdą cząstkę pomarańczy na trzy części. Dodajemy pokrojony w kostkę ser typu feta i posiekany tymianek. Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy miód

  • Kolorowe sałatki z pysznym serem

    Kolorowe sałatki z pysznym serem

    papryczka chilli szczypta soli Obieramy pomarańcze i oczyszczamy z błon. Następnie kroimy każdą cząstkę pomarańczy na trzy części. Dodajemy pokrojony w kostkę ser typu feta i posiekany tymianek. Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy miód, oliwę i sok z cytryny. Dodajemy starty na drobnych oczkach imbir i