Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Cukinia, krakersy i jajka przepiórcze

Autor
A A A
  • Cukinia, krakersy i jajka przepiórcze

    Fot. M&K Duklas / duklas.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Cukinia, krakersy i jajka przepiórcze - składniki:
Cukinia, krakersy i jajka przepiórcze - sposób przygotowania: Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy sok z cytryny i estragon. Ser mieszamy za szczypiorkiem, solą i pieprzem. Układamy na dnie kieliszków. Posypujemy pokruszonymi krakersami i pokrojonymi korniszonami. Układamy cukinię i połówki ugotowanych na twardo jajek przepiórczych. Młodą cukinię można zastąpić zielonym ogórkiem lub surówką z marchewki, selera oraz majonezu lub chrzanu.
Cukinia Hasselback - najeżona pysznościami