Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Cytryny marynowane w oliwie
Cytryny marynowane w oliwie - składniki:
Cytryny marynowane w oliwie - sposób przygotowania:
Całe cytryny wkładamy do zimnej, przegotowanej wody i pozostawiamy je tak przez 2 dni, by owoce pozbawić goryczy. Po tym czasie odcedzamy owoce, kroimy je w ćwiartki, solimy, oprószamy oregano i układamy warstwami w słoiku. Zalewamy cytryny oliwą, zakręcamy słoik i odstawiamy w chłodne miejsce. Po 3-4 dniach są gotowe. Stanowią świetny dodatek do mięs i ryb - zwłaszcza grillowanych.
- 4-5 cytryn
- 1 łyżka soli
- 1 łyżka pokrojonego świeżego oregano
- 2 szklanki oliwy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki