Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Polędwiczki wieprzowe z morelami i tymiankiem

Autor
A A A
  • Polędwiczki wieprzowe z morelami i tymiankiem

    Fot. Łukasz Zandecki / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Polędwiczki wieprzowe z morelami i tymiankiem - składniki:
  • 2 (o wadze 30 dag każda) polędwiczki wieprzowe
  • 1/2 szklanki moreli (z syropu)
  • 1 łyżka posiekanego kandyzowanego imbiru (można dostać w herbaciarniach lub zastąpić imbirem świeżym)
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1/4 łyżeczki suszonego tymianku
  • Przyprawa:
  • po 1/2 łyżeczki
  • oregano
  • soli i tymianku
  • po 1/4 łyżeczki pokruszonego czarnego i czerwonego pieprzu
Polędwiczki wieprzowe z morelami i tymiankiem - sposób przygotowania: Wymieszaj składniki przyprawy i natrzyj mięso. Ułóż je na posmarowanym olejem grillu lub patelni grillowej i piecz 25-30 minut, odwracając od czasu do czasu. Zrób sos: wymieszaj w rondelku wszystkie składniki, gotuj 2-3 minuty na małym ogniu, stale mieszając i uważając, aby się nie przypalił.