Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Polędwiczki wieprzowe z morelami i tymiankiem
Polędwiczki wieprzowe z morelami i tymiankiem - składniki:
Polędwiczki wieprzowe z morelami i tymiankiem - sposób przygotowania:
Wymieszaj składniki przyprawy i natrzyj mięso. Ułóż je na posmarowanym olejem grillu lub patelni grillowej i piecz 25-30 minut, odwracając od czasu do czasu. Zrób sos: wymieszaj w rondelku wszystkie składniki, gotuj 2-3 minuty na małym ogniu, stale mieszając i uważając, aby się nie przypalił.
- 2 (o wadze 30 dag każda) polędwiczki wieprzowe
- 1/2 szklanki moreli (z syropu)
- 1 łyżka posiekanego kandyzowanego imbiru (można dostać w herbaciarniach lub zastąpić imbirem świeżym)
- 1 łyżka octu winnego
- 1/4 łyżeczki suszonego tymianku
- Przyprawa:
- po 1/2 łyżeczki
- oregano
- soli i tymianku
- po 1/4 łyżeczki pokruszonego czarnego i czerwonego pieprzu
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki