Marchewki w śmietanie
- 1 kg marchewki
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki masła
- 1 szklanka wywaru warzywnego
- 1 szklanka śmietanki kremówki
- biały pieprz i sól do smaku
- sok z 1/2 cytryny
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Informacje o Marchewki w śmietanie
-
Podziemny krąg warzyw
Marchewki w śmietanie (dla 6 osób) 1 kg marchewki, 1 łyżka cukru, 2 łyżki masła, 1 szklanka wywaru warzywnego, 1 szklanka śmietanki kremówki, biały pieprz i sól do smaku, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Marchewki szorujemy i skrobiemy, a potem kroimy w słupki o
-
Chrzan - wielkanocny "gwóźdź programu"
cukrem i solą. Sos chrzanowy z marchewką 50 g korzenia chrzanu (albo 3 łyżki chrzanu ze słoika) 1 marchewka 4 łyżki śmietany 18 proc. (albo naturalnego jogurtu) 2 łyżki soku z cytryny cukier sól Umyty i obrany chrzan zetrzyj na drobnej tarce i sparz niewielką ilością wrzątku (albo użyj chrzanu ze
-
Seler
buraki z olejem i cebulą, doprawmy je winegretem i suszonymi żurawinami. Zapomnijmy utartą marchewkę sklejoną śmietaną i spróbujmy jej z kroplą miodu pitnego. I używajmy więcej selera. Nasz ci on. Bukiet surówek Surówka z buraków: buraki upieczone
-
Tanie i proste dania z kapusty
, dodaj marchewkę, szczypiorek, śmietanę i przyprawy. Wstaw do lodówki, aby się przegryzła, wyjmij na pół godziny przed podaniem. Źródło: Miesięcznik Kuchnia
-
Z kapustą i z kapusty
marchewkę, szczypiorek, śmietanę i przyprawy. Wstaw do lodówki, aby się przegryzła, wyjmij na pół godziny przed podaniem. Lubisz eksperymentować ze smakami? W naszym serwisie znajdziesz również przepisy na: żurek po tajsku , żurek na maślance oraz krem cytrynowy a'la żurek . Żurek z kapustą 3
-
Świętuj Dzień Marchewki!
szczególnie do mięs na zimno, na przykład na Wielkanoc. Aby nadać mu więcej smaku, możesz dodać do niego również nieco papryki w proszku lub mielonego imbiru. Sos chrzanowy z marchewką 50 g korzenia chrzanu (albo 3 łyżki chrzanu ze słoika) 1 marchewka 4 łyżki śmietany 18 proc. (albo naturalnego jogurtu
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki