Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Bruschetta z groszkiem, mozzarellą i listkami mięty

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Bruschetta z groszkiem, mozzarellą i listkami mięty - składniki:
Bruschetta z groszkiem, mozzarellą i listkami mięty - sposób przygotowania: Groszek gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości i rozgniatamy z miętą (w moździerzu lub po prostu widelcem). Dodajemy drobno pokrojone czarne oliwki i mieszamy, dolewając powoli oliwę - mus powinien być gładki i gęsty. Ciabattę, posmarowaną rozgniecionym czosnkiem i oliwą, podpiekamy na patelni grillowej lub w piekarniku. Nakładamy obficie pastę z groszku i mozzarellę podzieloną na kawałki. Skrapiamy oliwą, doprawiamy solą

Informacje o Bruschetta z groszkiem, mozzarellą i listkami mięty

  • Menu dnia dookoła Włoch

    Menu dnia dookoła Włoch

    Tradycyjny włoski posiłek rozpoczyna się zwykle od antipasto , czyli przystawki. W tej roli występuje często pieczywo, na przykład w formie bruschetty - grzanki, podawanej zazwyczaj z pomidorami i bazylią. Bruschetta z groszkiem, mozzarellą i listkami mięty 80 g świeżego groszku 4 listki mięty