Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Polędwica wieprzowa z sosem kalafiorowym

Autor
A A A
  • Polędwica wieprzowa z sosem kalafiorowym

    Fot. Artur Tarkowski

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Polędwica wieprzowa z sosem kalafiorowym - składniki:
Polędwica wieprzowa z sosem kalafiorowym - sposób przygotowania: Umyte i osuszone polędwice przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i estragonem. Mięso wkładamy do naczynia z otworami. Do drugiego naczynia z otworami wkładamy podzielony na różyczki kalafior. Mięso i kalafior gotujemy na parze przez 15-18 min. Kalafior miksujemy z wywarem na purée, doprawiamy solą i pieprzem. Do gorącego sosu dodajemy pokrojony serek, mieszamy i doprawiamy śmietaną. Mięso podajemy z sosem, posypane pietruszką.