Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Polędwica wieprzowa z sosem kalafiorowym
Polędwica wieprzowa z sosem kalafiorowym - składniki:
Polędwica wieprzowa z sosem kalafiorowym - sposób przygotowania:
Umyte i osuszone polędwice przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i estragonem. Mięso wkładamy do naczynia z otworami. Do drugiego naczynia z otworami wkładamy podzielony na różyczki kalafior. Mięso i kalafior gotujemy na parze przez 15-18 min. Kalafior miksujemy z wywarem na purée, doprawiamy solą i pieprzem. Do gorącego sosu dodajemy pokrojony serek, mieszamy i doprawiamy śmietaną. Mięso podajemy z sosem, posypane pietruszką.
- 2 polędwice wieprzowe po 300 g
- grubo mielony pieprz
- sól
- papryka w proszku
- estragon
- 1 kalafior
- 1/4 l śmietany
- 1 trójkąt topionego serka śmietankowego
- natka pietruszki
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki