Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tarta z marakują i mango

Autor
A A A
  • Tarta z marakują i mango

    Fot. Łukasz Zandecki

    Poziom trudności: średnie

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tarta z marakują i mango - składniki:
Tarta z marakują i mango - sposób przygotowania: Miksujemy mąkę, sól, masło i cukier, aż składniki uzyskają konsystencję zacierek. Wlewamy wodę i zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy je na stolnicy oprószonej mąką i przekładamy do formy o śr. 22 cm. Usuwamy nadmiar ciasta z brzegów, kładziemy na wierzch pergamin i wysypujemy fasolkę. Schładzamy 30 min. Podpiekamy 20 min w 190°C. Mango miksujemy z sokiem z limonki i marakują. Dodajemy mleko, jajka i sól, jeszcze chwilę miksujemy. Wylewamy masę na podpieczony spód i pieczemy 45-50 min w 200°C. Studzimy przez noc, podajemy ze śmietaną i cząstkami mango.
Tarta szpinakowa na kruchym spodzie - dobry nastrój na długo