Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pasta z ryby i fenkuła

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pasta z ryby i fenkuła - składniki:
  • 250 g masła
  • 2-3 bulwy fenkuła
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 niewielki pstrąg
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
Pasta z ryby i fenkuła - sposób przygotowania: Tę potrawę częściowo przygotowujemy w domu. Bulwy fenkuła płuczemy i kroimy w plastry. Połowę oliwy rozgrzewamy, smażymy na niej jarzynę, aż zmięknie, a następnie odkładamy. Rybę płuczemy, sprawiamy, oprószamy solą oraz pieprzem i smażymy na pozostałej oliwie. Usmażoną obieramy z ości, a oczyszczone mięso miksujemy razem z fenkułem i masłem. Pastę przekładamy do pojemnika z przykrywką i wkładamy do lodówki. Możemy również przygotować ją bezpośrednio na plaży. Wówczas po prostu rozgniatamy dokładnie widelcem usmażonego fenkuła oraz rybę i starannie mieszamy z masłem (rybę i fenkuła możemy usmażyć na maszynce spirytusowej).
Pasta śniadaniowa z marchewek. Sześciopak wyrabiamy w kuchni!