Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierogi z malinami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pierogi z malinami - składniki:
Pierogi z malinami - sposób przygotowania: Maliny przebieramy, płuczemy, osączamy i posypujemy tartą bułką. Ciasto zagniatamy z podanych składników, rozwałkowujemy je i szklaneczką wykrawamy krążki. Nadzienie rozkładamy na cieście i zalepiamy brzegi, smarując je wodą i mocno dociskając. Pierogi wrzucamy na wrzątek i gotujemy, aż wypłyną. Odcedzamy i podajemy na ciepło - polane śmietaną i posypane cukrem, lub na zimno - z bitą śmietaną
4 sposoby na zawijanie pierogów

Informacje o Pierogi z malinami

  • Domowe menu dnia z owocowymi pierogami

    Domowe menu dnia z owocowymi pierogami

    . Pierogi z malinami 500 g mąki pszennej 2 jajka 2 łyżki roztopionego masła 200 ml ciepłej wody 1/2 łyżeczki soli 300 g malin cukier Z mąki, jajek, masła, wody i soli zagnieć elastyczne ciasto. Po zagnieceniu ciasto powinno odpocząć około 1/2 godz. w lodówce. Na wysypanej mąką stolnicy wałkuj ciasto

  • Obiad na słodko! (8 przepisów)

    Obiad na słodko! (8 przepisów)

    Czy może być coś lepszego niż połączenie delikatnego smaku malin, miękkiego ciasta pierogowego i chmurki bitej śmietany albo jogurtu? W kolejnych slajdach postaramy się przekonać, że tak. Jednak poprzeczkę ustawiliśmy bardzo wysoko już na starcie... Pierogi z malinami 500 g mąki pszennej 2 jajka

  • Co jeść w czerwcu?

    Co jeść w czerwcu?

    opowiada legenda o nimfie Idzie, córce króla Krety Melisosa . Według opowieści, pierwotnie wszystkie owoce malin były białe. Jednak pewnego dnia, zbierając słodkie owoce z kolczastych krzaków Ida skaleczyła się, a jej krew nadała jagodom różową barwę. Zobacz przepis na pierogi z malinami . Galaretka