Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Dorsz pieczony w papryce i pomidorach
Dorsz pieczony w papryce i pomidorach - składniki:
Dorsz pieczony w papryce i pomidorach - sposób przygotowania:
Cebule obieramy, kroimy na cienkie półplasterki. Czosnek siekamy. Paprykę czyścimy z gniazd nasiennych i kroimy w cienkie słupki. Cebulę przesmażamy na oliwie, kiedy się zeszkli, dodajemy czosnek, a chwilę później paprykę i purée pomidorowe. Warzywa dusimy pod przykryciem do miękkości, doprawiamy solą, pieprzem i obiema paprykami. Jeśli pod koniec duszenia w warzywach będzie za dużo soku pomidorowego, należy je chwilę gotować bez przykrycia. Piekarnik nagrzewamy do temp. 200oC. Gorące warzywa przekładamy do ceramicznej formy, a na nich układamy filety z dorsza, skrapiamy oliwą, solimy, pieprzymy, posypujemy kaparami i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 10 minut, w zależności od wielkości kawałków ryby, nie dłużej niż to konieczne. Podajemy z ryżem lub kuskusem.
Smażona ryba - przywołaj nadbałtyckie wspomnienia
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki