Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Curry z ryby w jogurcie

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Curry z ryby w jogurcie - składniki:
Curry z ryby w jogurcie - sposób przygotowania: Oczyszczoną z łusek i ości rybę kroimy na duże kawałki, zalewamy jogurtem i odstawiamy na 30 min. Połowę cebul kroimy w cienkie plasterki, a resztę ścieramy na tarce i mieszamy z imbirem. Plasterki cebuli podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Dodajemy przetartą cebulę, sól i smażymy na małym ogniu 2-3 min. Rybę osączamy z jogurtu (odstawiamy go na bok) i wraz z resztą przypraw wkładamy do cebuli, polewamy jogurtem i dusimy pod przykryciem ok. 15 min. Potrawę podajemy przybraną cytryną i posiekaną natką pietruszki