Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Curry z ryby w jogurcie
Curry z ryby w jogurcie - składniki:
Curry z ryby w jogurcie - sposób przygotowania:
Oczyszczoną z łusek i ości rybę kroimy na duże kawałki, zalewamy jogurtem i odstawiamy na 30 min. Połowę cebul kroimy w cienkie plasterki, a resztę ścieramy na tarce i mieszamy z imbirem. Plasterki cebuli podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Dodajemy przetartą cebulę, sól i smażymy na małym ogniu 2-3 min. Rybę osączamy z jogurtu (odstawiamy go na bok) i wraz z resztą przypraw wkładamy do cebuli, polewamy jogurtem i dusimy pod przykryciem ok. 15 min. Potrawę podajemy przybraną cytryną i posiekaną natką pietruszki
- 1 kg białej ryby (np. dorsza lub soli)
- 8 łyżek naturalnego jogurtu
- 1/4 łyżeczki sproszkowanego imbiru
- 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki
- 1 1/2 łyżeczki indyjskiej przyprawy garam masala
- 4 łyżki oleju roślinnego
- sól do smaku
- 1 pęczek natki pietruszki
- kilka plasterków cytryny do ozdoby
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki