Croissanty
Informacje o Croissanty
-
Croissant - najważniejsze jest masło
Test rogalika Po pierwsze, dobry croissant musi zdać test. Przeprowadziłam go razem z Joanną Orłoś z biura prasowego cukierni Batida. Rozdzierałyśmy, kruszyłyśmy, ugniatałyśmy, smakowałyśmy i wąchałyśmy... To należy zbadać
-
Słodki początek dnia
? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Te rogaliki zrobimy szybko samodzielnie w domu z gotowego ciasta francuskiego. Wyjęte z piekarnika, podane jeszcze na ciepło z dżemem lub miodem zadowolą każdego łasucha. Croissanty 1 opakowanie ciasta francuskiego (świeżego lub
-
Śniadanie dookoła świata
chrupiące. Podawaj gorące. Śniadanie kontynentalne, w porównaniu z tradycyjnym śniadaniem angielskim, wyda się zapewne dość skromne. Śniadanie kontynentalne składa się zazwyczaj ze słodkich wypieków, np. croissantów, pain au chocolat (bułeczki z ciasta francuskiego z czekoladą) brioszki, masła i wyboru
-
Gotuj jak szef kuchni we własnym domu! Oto najlepsze przepisy kuchni francuskiej
, w rzeczywistości tę tartę bardzo łatwo przygotować. Jeśli chcesz, nie dodawaj do niej calvadosu (możesz również zastąpić go sokiem jabłkowym). Zamiast gotowego ciasta francuskiego możesz także wykorzystać to domowej produkcji (na przykład z tego przepisu na croissanty ) albo ciasto kruche
-
Apetyt na wiedzę - przekąski dla uczniów wspomagające koncentrację
croissanta. Również najmłodsi miłośnicy wyrobów cukierniczych mogą pomiędzy lekcjami skosztować podobnych smakołyków. Puszysty croissant doskonale smakować będzie w towarzystwie owoców jagodowych, które zawierają dużo witamin, jak również przeciwutleniaczy, wzmacniających komórki nerwowe. - Dzięki aż dwóm
-
Paryż mój słodki - bardzo apetyczna lektura
Dla Amy francuska stolica to nie wieża Eiffla czy Luwr, ale raczej croissanty, makaroniki, trufle, prawdziwa czekolada... Dzięki książce Paryż mój słodki możecie wybrać się w kulinarną podróż razem z autorką. Wszystko tutaj oblane jest czekoladą, słodko pachnie i zostawia po
-
Francuski łącznik
wąskie u podstawy - wtedy powstaną ładne croissanty. Każdy z kawałków smarujemy powidłem i zawijamy od podstawy trójkąta formując rogaliki. Croissanty układamy na blasze, smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy przez ok. 20 minut, aż rogaliki się zezłocą.
-
9 kuchennych trików, które sprawią, że twoje życie stanie się prostsze
owoców. To spowoduje, że banan w krótkim czasie stanie się miękki i dojrzały. Chrupiący croissant z bananem i nutellą Lody tuż po wyjęciu z zamrażalnika są zazwyczaj tak twarde, że trudno nałożyć je do miseczki. Nie zawsze mamy czas i chęć czekać, aż się lekko rozmrożą. Aby były aksamitnie
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki