Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sola pieczona z zielonym i czerwonym pieprzem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sola pieczona z zielonym i czerwonym pieprzem - składniki:
Sola pieczona z zielonym i czerwonym pieprzem - sposób przygotowania: Oczyszczoną rybę wkładamy do ładnego żaroodpornego naczynia (będzie w nim podana na stół), cienko wysmarowanego masłem. Do wnętrza ryby wkładamy plasterki cebuli i posiekane zioła zmieszane ze sporą ilością zielonego pieprzu. Na rybie układamy pokrojoną w plasterki cukinię. Zalewamy jogurtem zmieszanym ze śmietaną, posypujemy rozgniecionym czerwonym pieprzem. Zapiekamy w piecu przez 30-40 minut w temp. 160-180°C. Podajemy solę z ryżem na sypko.