Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sola pieczona z zielonym i czerwonym pieprzem
Sola pieczona z zielonym i czerwonym pieprzem - składniki:
Sola pieczona z zielonym i czerwonym pieprzem - sposób przygotowania:
Oczyszczoną rybę wkładamy do ładnego żaroodpornego naczynia (będzie w nim podana na stół), cienko wysmarowanego masłem. Do wnętrza ryby wkładamy plasterki cebuli i posiekane zioła zmieszane ze sporą ilością zielonego pieprzu. Na rybie układamy pokrojoną w plasterki cukinię. Zalewamy jogurtem zmieszanym ze śmietaną, posypujemy rozgniecionym czerwonym pieprzem. Zapiekamy w piecu przez 30-40 minut w temp. 160-180°C. Podajemy solę z ryżem na sypko.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki