Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kompot truskawkowo-imbirowy ze słoną czekoladą
Kompot truskawkowo-imbirowy ze słoną czekoladą - składniki:
Kompot truskawkowo-imbirowy ze słoną czekoladą - sposób przygotowania:
Truskawki kroimy na ćwiartki, zalewamy wodą, dodajemy kawałki skórki z pomarańczy i laski cynamonu. Gotujemy na parze ok. 30 min. Studzimy, usuwamy cynamon i skórkę. Dodajemy kilka posiekanych płatków marynowanego imbiru, nakładamy do kieliszka. Rozpuszczamy razem na parze oba rodzaje czekolady. Nakładamy czekoladową mieszankę do foliowej torebki, odcinamy rożek i wyciskamy masę na pergamin, formując grube kreski. Posypujemy je solą morską, a gdy zastygną, zdejmujemy słone czekoladowe patyczki i podajemy na talerzyku obok kompotu.
- 16 truskawek
- 2.5 szklanki wody
- skórka z 2 pomarańczy
- 4 laski cynamonu
- kilka płatków marynowanego imbiru
- 300 g gorzkiej czekolady (80% kakao)
- 120 g czekolady deserowej
- gruba sól morska
Informacje o Kompot truskawkowo-imbirowy ze słoną czekoladą
-
Truskawkowe czary-mary
truskawkowego "kawioru". Kompot truskawkowo-imbirowy ze słoną czekoladą (dla 4 osób) 16 truskawek 2,5 szklanki wody skórka z 2 pomarańczy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki