Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kolorowe purée z filetem z indyka

Autor
A A A
  • Kolorowe purée z filetem z indyka

    Fot. Łukasz Zandecki

    Poziom trudności: średnie

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kolorowe purée z filetem z indyka - składniki:
Kolorowe purée z filetem z indyka - sposób przygotowania: Marchewkę i ziemniaki płuczemy i obieramy. Marchewkę z 2 ziemniakami i 1 cebulą grubo kroimy i dusimy w malej ilości wody do miękkości, a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Miksujemy wraz z 2 jajami. Oddzielnie gotujemy do miękkości groszek z 2 ziemniakami i jedną cebulą i również miksujemy z dodatkiem 2 jaj. 6 kokilek do zapiekania o średnicy 10 cm smarujemy oliwą i napełniamy masą - najpierw marchewkową, później groszkową i gotujemy na parze 30 min. Mięso kroimy na małe kawałki, podsmażamy na rozgrzanej oliwie po 3 min z każdej strony, oprószamy solą i pieprzem. Kokilki odwracamy do góry dnem, wyjmujemy mus wprost na talerz, a na wierzchu układamy kawałki mięsa.