Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Papryki faszerowane ciecierzycą

Autor
A A A
  • Papryki faszerowane ciecierzycą

    Fot. Shutterstock.com / mphot

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Papryki faszerowane ciecierzycą - składniki:
Papryki faszerowane ciecierzycą - sposób przygotowania: Wybieramy papryki o regularnym kształcie. Myjemy je, usuwamy gniazda nasienne, do środka nakładamy gulasz z ciecierzycy. Na wierzchu każdej papryki rozsmarowujemy trochę bryndzy. Piekarnik nagrzewamy do temp. 200oC. Papryki układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do gorącego piekarnika. Pieczemy około 30 min. Podajemy z ryżem lub kaszą gryczaną.
Faszerowane warzywa - nawPYCHAj im!