Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Naleśniki z sałaty z pietruszką i ostrym serem

Autor
A A A
  • Naleśniki z sałaty z pietruszką i ostrym serem

    Fot. M&K Duklas / duklas.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Naleśniki z sałaty z pietruszką i ostrym serem - składniki:
Naleśniki z sałaty z pietruszką i ostrym serem - sposób przygotowania: Pietruszkę kroimy w długie, ale niezbyt cienkie paski, solimy, a następnie dusimy na łyżce oliwy i 2-3 łyżkach wody, uważając, by jej nie rozgotować. Rozkruszoną gorgonzolę rozpuszczamy w ciepłym mleku. Ciepłą, ale nie gorącą, pietruszkę kładziemy na liściach sałaty razem z listkami rukoli. Polewamy sosem serowym. Skrapiamy resztą oliwy i sokiem z cytryny. Oprószamy pieprzem, posypujemy natką i orzechami. Następnie każdy "naleśnik" ciasno zawijamy w poprzek liścia, związujemy "paskiem" z pora i układamy na talerzu. Podajemy natychmiast jako wykwintną przekąskę.
Ażurowe naleśniki na słono