Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa krem kalafiorowo-brokułowa z niebieskim serem
Zupa krem kalafiorowo-brokułowa z niebieskim serem - składniki:
Zupa krem kalafiorowo-brokułowa z niebieskim serem - sposób przygotowania:
Kalafiora i brokuły pozbawiamy twardego korzenia i dzielimy na różyczki. Do garnka wypełnionego wodą wrzucamy kawałki pokrojonych warzyw i gotujemy przez 20 minut do miękkości. Następnie odcedzamy ugotowane warzywa i miksujemy je na gładko razem z płatkami migdałowymi i bazylią. Dolewamy wodę z gotowania, aby uzyskać krem (nie za gęsty i nie za rzadki). Całość przelewamy z powrotem do garnka i zagotowujemy. Na samym końcu wrzucamy parmezan i energicznie mieszamy, żeby się rozpuścił. Zupę podajemy z kawałkami niebieskiego sera pleśniowego (np. Dor Blu lub gorgonzoli) i odrobiną oliwy.
Informacje o Zupa krem kalafiorowo-brokułowa z niebieskim serem
-
Zupy kremy z sezonowych warzyw
zupie z brokułem. Zielony krem świetnie smakuje z dodatkiem pleśniowego sera i podprażonych płatków migdałów. Zupa krem kalafiorowo-brokułowa z niebieskim serem 1/2 kg kalafiora 1/2 kg brokułów 4 łyżki płatków migdałowych pęczek bazylii garść świeżo startego parmezanu garść pokruszonego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki