Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Dorada pieczona w pergaminie
Dorada pieczona w pergaminie - składniki:
Dorada pieczona w pergaminie - sposób przygotowania:
Układamy ryby na posmarowanym oliwą pergaminie - każdą na osobnym kawałku. Do brzuchów ryb wkładamy 2/3 trawy cytrynowej i nieco imbiru. Resztę trawy mieszamy z pozostałym imbirem, posiekanymi dymkami i chilli. Mieszaninę rozkładamy na wierzchu ryb, polewamy octem i sosem sojowym. Zawijamy ryby w pergamin, tak aby powstały paczuszki, układamy na blasze i pieczemy 20 minut w 200°C. Rozwijamy z pergaminu, posypujemy listkami kolendry i skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki.
- 2 dorady (po 500 g)
- oliwa
- 1 drobno posiekana łodyga trawy cytrynowej
- (lub 2 łyżki skórki otartej z cytryny)
- starty kawałek (2 cm) imbiru
- 2 dymki
- 1 czerwona papryczka chilli
- 2 łyżki białego octu winnego lub ryżowego
- 4 łyżki sosu sojowego
- garść kolendry
- limonka do podania
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki