Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Terrina z marchewki i twarożku
Terrina z marchewki i twarożku - składniki:
Terrina z marchewki i twarożku - sposób przygotowania:
Marchewki obieramy i kroimy w słupki. W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy marchewki, dodajemy 1/2 szklanki wody, szczyptę soli i mieszamy. Dusimy pod przykryciem 20 min. Do twarożku dodajemy żółtka, bułkę tartą, parmezan, porwane na grube kawałki liście bazylii i zmiażdżony ząbek czosnku. Dokładnie mieszamy. Ubijamy pianę z białek i łączymy delikatnie z masą serową. Formę o pojemności 1,5 litra wykładamy folią spożywczą, wlewamy masę i zatapiamy w niej słupki marchewek. Wierzch terriny również przykrywamy folią i pieczemy w kąpieli wodnej 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki