Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa rozmaitości

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa rozmaitości - składniki:
Zupa rozmaitości - sposób przygotowania: Do garnka wlewamy oliwę i rumienimy na niej tymianek, dodajemy pokrojone: cebulę, marchew i seler. Kiedy cebula zmięknie, dodajemy obrane ze skórki i pokrojone pomidory. Doprawiamy solą oraz pieprzem i gotujemy 10 minut. Następnie dodajemy pokrojone na drobne kawałki pieczywo oraz wrzący rosół. Gotujemy 30 minut. W międzyczasie rumienimy na oliwie wątróbki, dodając utłuczony w moździerzu czosnek, szałwię i odrobinę rosołu. Gotową zupę przelewamy do żaroodpornego naczynia i dodajemy wątróbkę. Całość zalewamy jajami ubitymi z odrobiną soli i startego parmezanu. Wstawiamy na 5 minut do piekarnika. Podajemy przestudzone.