Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa rozmaitości
Zupa rozmaitości - składniki:
Zupa rozmaitości - sposób przygotowania:
Do garnka wlewamy oliwę i rumienimy na niej tymianek, dodajemy pokrojone: cebulę, marchew i seler. Kiedy cebula zmięknie, dodajemy obrane ze skórki i pokrojone pomidory. Doprawiamy solą oraz pieprzem i gotujemy 10 minut. Następnie dodajemy pokrojone na drobne kawałki pieczywo oraz wrzący rosół. Gotujemy 30 minut. W międzyczasie rumienimy na oliwie wątróbki, dodając utłuczony w moździerzu czosnek, szałwię i odrobinę rosołu. Gotową zupę przelewamy do żaroodpornego naczynia i dodajemy wątróbkę. Całość zalewamy jajami ubitymi z odrobiną soli i startego parmezanu. Wstawiamy na 5 minut do piekarnika. Podajemy przestudzone.
- 8 łyżek oliwy
- 2 gałązki tymianku
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 1 łodyga selera naciowego
- 400 g pomidorów
- sól
- pieprz
- 400 g czerstwego pieczywa pszennego
- 1.5 l rosołu
- 30 dag wątróbki drobiowej
- 2 ząbki czosnku
- kilka listków szałwi
- 3 jaja
- parmezan
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki